Főoldal HírekEgyéb Defibrillátor átadás az Agroker Holding Zrt-nél

Defibrillátor átadás az Agroker Holding Zrt-nél

by Agrármédia

Még az egészségtudatos életmóddal sem előzhetőek meg a hirtelen fellépő vészhelyzetek, amiket viszont felkészültséggel és megfelelő eszközökkel megoldhatunk. Hirtelen szívleállás esetén az azonnali elsősegélynyújtás életet menthet.

Egy komplex, fél éven át tartó programsorozatot követően defibrillátor készüléket helyeztünk üzembe, melynek használatát valamennyi üzletágunk munkatársai elsajátították.

Cégünk felkerült az Országos Mentőszolgálat újraélesztési térképére valamint a Magyar Nemzeti Szívalapítvány Országos Automata Életmentő Defibrillátor(AED) adatbázisába, így nemcsak a vállalatunk dolgozói és partnereink érezhetik biztonságban magukat, hanem a környékbeli lakosok számára is rendelkezésre áll az életmentő segítség.

Magyarországon a lakosság általános egészségi állapota európai összehasonlításban kifejezetten rossz. Ezen sokat lehet változtatni az egészségtudatos életmóddal. Célunk egy olyan vállalati kultúra kialakítása, amely a dolgozók egészségét legalább olyan fontosnak tartja, mint a gazdasági fejlődést.

A legtöbb súlyos betegség kialakulásának rizikója a helyes táplálkozással, aktív életmóddal, és a lelki egyensúly fenntartásával jelentősen csökkenthető. Egyrészt elengedhetetlenül fontos munkavállalóink életminőségének javítása, másrészt csökkenteni szeretnénk az egészséget kedvezőtlenül befolyásoló tényezők hatását – egyaránt figyelmet szentelve a szervezeti és a környezeti tényezőknek.

Az Agroker Holding Zrt. pályázati forrásból az életmódváltáshoz szükséges szemléletformáló programot valósított meg. Az ismeretátadás az átfogó elméleti tudást közvetítő előadások mellett csoportfoglalkozások és a tréningek saját élményen alapuló személyessége által valósult meg. Mindezt kiegészített a dolgozók általános egészségi állapotának felmérése. Közismert a magyar emberek rossz fizikai állapota, ami sokszor későn, a már kialakult betegségkor derül ki. Szervezett, dolgozói vizsgálattal igyekeztünk a kezdődő betegségeket kiszűrni, illetve a dolgozóinkban pozitív attitűdöt kialakítani a szűrővizsgálatokkal kapcsolatban.

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó bejegyzések