Főoldal Hírek IV. BORÉRT Konferencia és BorTúra

IV. BORÉRT Konferencia és BorTúra

by Agrármédia

A BorÉrt Borturisztikai Egyesület negyedik alkalommal rendezi meg Magyarország egyetlen borturizmussal foglalkozó tematikus napját 2022. január 27-én a városligeti Vajdahunyadvárban.

A résztvevők az aktuális szakmai témákat, támogatási lehetőségeket bemutató konferenciát követően Magyarország számos borvidékének kínálatával ismerkedhetnek meg egy bortúrán, ahol terítéken a 2022-ben piacra kerülő bortételek lesznek.

A konferencia fő témái

A korábbi éveknél talán még izgalmasabb, változatosabb és aktuálisabb témák várnak a konferencia résztvevőire. 

Az Agrárminisztérium részéről Feldman Zsolt államtitkár a 2021. decemberében zárult Közös Agrárpolitika reformjának borágazatot érintő változásairól tart majd előadást. 

Vajon milyen borturisták vagyunk? A konferencia egyik érdekességeként a résztvevők első alkalommal kaphatnak tájékoztatást a Magyar Turizmus Ügynökség megbízásából készített országos borturisztikai felmérésről. 

A korábbi éveknél lényegesen nagyobb támogatási keretösszegből gazdálkodhat az Agrármarketing Centrum 2022-ben. Ondré Péter, a szervezet igazgatója az borértékesítést segítő programokról fog beszélni.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tevékenységét Weidel Walter mutatja be. 

A vidékfejlesztési forrásokból elérhető jelentős bormarketing támogatásokhoz mikortól és milyen feltételek mellett lehet majd hozzájutni? A 2021-ben elért eredmények, illetve a 2022-re vonatkozó tervek bemutatása mellett erre a kérdésre is választ kaphatunk a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa előadójától. 

A konferencia második felében a díszvendég Mátrai borvidék megújulásáról, terveiről, hallhatunk majd előadást, illetve jógyakorlatot. 

A MATE előadói a borturizmus a felsőoktatásban témáját járják körbe, illetve az érzékszervi jellemzők szerepét mutatják be a borturizmus összefüggésében.

BorÉRT BorTÚRA

Megújult kiállítási programon a konferenciát követően borokkal és gasztronómiai termékekkel, turisztikai szolgáltatásokkal lehet ismerkedni. Terítéken a 2022-ben piacra kerülő bortételek. A nagyközönség a helyszínen virtuálisan, de valóságos borokat kóstolgatva barangolhatja be Magyarország borvidékeit.

Az esemény szervezője a BorÉrt Borturisztikai Egyesület, társzervezője a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, szakmai partnere az Agrárminisztérium, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.

Jegyárak

Jegyek már kaphatók a múzeum pénztárában.
Elővételes jegyár (január 27. 13 óráig): 2900 Ft

Jegy online megvásárlása 2022.01.26. 24:00-ig Jegy megvásárlása személyesen a Magyar Mezőgazdasági Múzeum pénztárában 2022.01.27. 13:00-ig, a Konferencia kezdetéig

Helyszíni jegy ár: 3900 Ft. A rendezvény ideje alatt, a helyszínen megvásárolható.

A jegyárak a BorÉrt Kiállításra vonatkoznak.

A 13 órakor kezdődő konferencián való részvétel önmagában regisztrációhoz kötött, de a Kiállításon való részvételre nem jogosít. A Kiállítás látogatásához az elővételben megvásárolt vagy a helyszínen megváltható jegy szükséges.

Regisztráció: http://koccintas.hu/borert

A rendezvény nyitvatartása:

Konferencia: 13:00 – 16:00 

BorTÚRA kiállítás: 16:00 – 20:00 

A konferencia a helyek korlátozott száma miatt díjmentes, de regisztrációhoz kötött.
A kiállításra a belépés díjköteles. 

További információ: http://koccintas.hu/

Forrás:

www.mezogazdasagimuzeum.hu/esemenyek/4-borert-konferencia-es-bortura

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó bejegyzések