Főoldal Fotógaléria A repce hálás a szakértelemért – NÉBIH Gyulatanya

A repce hálás a szakértelemért – NÉBIH Gyulatanya

by Agrármédia

Gyönyörű a repceállomány Gyulatanyán

Jól fejlődik az őszi káposztarepce a NÉBIH Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán. Mint azt Augusztinyi András, a fajtakísérletek vezetője ismertette, a kísérletekbe idén 5 hektáron mintegy 1200 parcellán 224 fajtát állítottak be.
Szerencsére a fagy kártétele nem volt jelentős, viszont a tartósan csapadékhiányos időjárás miatt öntözésre is szükség van a területen.
A növények láthatóan meghálálják az odafigyelő gondozást, így a kellő tápanyagutánpótlás, lombtrágyázás és a rovarkártevők elleni védekezés megtörténte után megállapítható, hogy gyönyörű az állomány a virágzás időszakában is.

 

 

 

 

Tóth Lajos Gergő, Augusztinyi Nagy András és Hernáczky Ibolya

Az állomány állapotát Augusztinyi András, fajtakísérletek vezetője  Hernáczki Ibolya agrármérnökkel, a Magyar Vidékért Kft. ügyvezetőjével és Tóth Lajos Gergő mezőgazdasági drónpilótával szemlézte ebben a fontos vegetációs időszakban.
Ajánljuk Kedves Olvasónk figyelmébe a területen készített két drónfelvételt is. Az egyik a virágzás kezdetén, a másik pedig már a teljes virágzásban mutatja be a gyulatanyai repcetáblát.

 

Nádasi Zoltán

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó bejegyzések