Főoldal HírekÁllattenyésztés A juhtenyésztők részére kedvezőbb birtokontartási időszakot jelentő rendeletmódosítás

A juhtenyésztők részére kedvezőbb birtokontartási időszakot jelentő rendeletmódosítás

by Agrármédia

Előkészítés alatt áll és módosul az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás, valamint az ahhoz kapcsolódó átmeneti nemzeti támogatás igénybevételével kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/2015. (II.19.) számú FM rendelet, és a termeléshez kötött közvetlen támogatások igénybevételének szabályairól szóló 9/2015. (III. 13.) számú FM rendelet.

Az anyajuhtartás termeléshez kötött átmeneti nemzeti és uniós közvetlen támogatására irányuló támogatási kérelmet 2016-ban, február 1. és március 20-a között lehet beadni.

A rendeletek módosítása a juhtenyésztő gazdák érdekeit szolgálja.

A beadás határidejének változtatása miatt a rendeletileg előírt 100 napos birtokontartási időszak jobban igazodik a faj biológiai sajátosságaihoz. A birtokontartási idő lehetővé teszi a télvégi-koratavaszi ellési és a tavaszi nyírási időszakot követően az anyajuhok szakszerű selejtezésének előbbi végrehajthatását. E miatt nem kell hosszú ideig indokolatlanul tartani, takarmányozni azon egyedeket, melyeket tovább már nem kívánnak tenyésztésbn tartani.

Forrás: FM Sajtóiroda)

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó bejegyzések