Főoldal PARTNEREINK Biofer

Biofer

by Agrármédia

A Baromfi – Coop Kft. Európában is egyedül álló technológiát fejlesztett ki a jó minőségű csirke trágya feldolgozására.

Az eljárás szabályozott, ellenőrzött fermentációval kezdődik. Majd az így kapott érlelt, feltáródott csirketrágyát szárítás és sterilizálás után, mint alapanyagot használjuk fel a különböző beltartalmú és ,,felhasználó barát” termékek gyártására.

A baromfi trágya, mint alapanyag a legfontosabb makro elemeken kívül (N, P, K) számtalan mezo-és nyomelemet tartalmaz, amelynek pótlása létfontosságú, de egyben költséges folyamat a hagyományos műtrágya tápanyag pótlás mellett.

A BIO-FER fermentált baromfitrágya termékcsalád rendelkezik a NÉBIH forgalomba hozatali és felhasználási engedélyével. A termékcsaládnak jelenleg 7 tagja van, amelyek összetétele termékenként változó. Három termék biogazdálkodásban is alkalmazható. A termékek felhasználhatóak szántóföldi kultúrákban, a szabadföldi-, a hajtatott zöldségtermesztésben, a dísznövénytermesztésben, a szőlő ültetvényekben, a gyümölcs ültetvényekben, a faiskolákban, a szamóca ültetvényekben és a gyepgazdálkodásban.
A termékek kijuttatása az év bármely időszakában lehetséges.
A talaj felszínre is kiszórhatjuk, mert a hatóanyagok így is bemosódnak a gyökérzónába és kifejtik a tápanyag pótló hatásukat a növényre.
Röpítőtárcsás műtrágyaszóróval, sorszóróval, a pellet fizikai paraméterei lehetővé teszik a vetéssel egymenetben való kijuttatást, és a sorközművelővel adagolás is megoldható.