Főoldal Állattenyésztés Precíziós állattenyésztécsi megoldások – Derecske

Precíziós állattenyésztécsi megoldások – Derecske

by Agrármédia

A Holstein-fríz Tenyésztők Egyesülete „Precíziós állattenyésztési megoldások a gyakorlatban”címmel folytatja szakmai rendezvénysorozatát.

A több évtizedes múltra visszatekintő Kasz-Farm Kft. a Kasz-Coop Kft. jogutódjaként végez magas szintű szakmai munkát Hajdú-Bihar megye déli részén Derecskén.

Már a kezdetektől komoly hangsúlyt kapott a minőségi tenyészállatokkal folytatott magas szintű tejtermelés. A ’90-es évek végén 3 ütemben több száz magas genetikai értékű vemhes üszőt vásároltak Franciaországból, akikkel és további célpárosítással a magas szintű tejtermelést és a kiváló küllemet célozták meg. Az eredmények ismeretében sikeresnek mondható a vállalt koncepció, hiszen akár a termelési eredményeket, akár a küllemi pontokat nézzük, a tenyészet a megye vezető gazdaságai közé tartozik. Több Aranytörzskönyves egyeddel büszkélkedhetnek. Résztvevői a hazai kiállításoknak, ahol a tavalyi évben a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon a Nemzeti Holstein Show-n 4 állatuk közül 3 állhatott a képzeletbeli dobogón; első laktációs tehenükkel pedig a kiállítás legszebb tőgye és a Reserve Champion címet nyerték el. Az idei évben egy sikeresen elnyert pályázatnak köszönhetően megkezdődik a magas szintű genetika technológiai háttérfejlesztéssel történő kiszolgálása is, hiszen 2 új istálló építését kezdik március végén.

Mindezekről részletesebben hallhatták derecskei rendezvényünkön Szombati István ügyvezető igazgatót.

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó bejegyzések