Főoldal HírekEgyéb Idén is lesz Iskolatej Program

Idén is lesz Iskolatej Program

by Agrármédia

Az idei tanévre is biztosított

az iskolai tej- és gyümölcsprogram

Ebben a tanévben is biztosított az iskolai tej- és gyümölcsprogram, melynek fő célja a zöldség-és gyümölcsfogyasztás ösztönzése, de emellett hozzájárul a termelők jövedelmének stabilizálásához is – közölte az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára Budapesten.

Feldman Zsolt kiemelte, az egészséges táplálkozás alapját a friss zöldségek, gyümölcsök és a különböző tejtermékek jelentik, ezért működtetik már 2010 óta a programot. A részletekről szólva elmondta, az iskolások heti 3-4 alkalommal kapnak térítésmentesen friss gyümölcsöt, zöldséget, gyümölcslevet. A kínálati palettán hétféle gyümölcs és négyféle zöldség szerepel, valamint 100 százalékos zöldség és gyümölcslevekből választhatnak az iskolák. Ez 52 millió adag terméket jelent, és 3,15 milliárd forintot fordít erre a kormány, a termékeket több mint száz gazdálkodó biztosítja.

Fotó: Krasznay-Nehrebeczky Mária

Az iskolatej-programban 12,8 millió liter tejet vagy azzal egyenértékű tejterméket tudnak a gyerekeknek biztosítani ebben a tanévben, erre 4,66 milliárd forintot költ a kormány.

Fotó: Krasznay-Nehrebeczky Mária

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a program sikeres, a gyümölcsprogramban 2309 általános iskola 536 ezer tanulója, a tejprogramban pedig 2678 iskola 435 ezer diákja vesz részt.

Fotó: Krasznay-Nehrebeczky Mária

Kitért arra, hogy a kormány az elmúlt években nagy figyelmet fordított a gyermekétkeztetésre, amelynek forrásait évről évre növelte, de az iskolai tej- és gyümölcsprogramban is egyre több iskola vesz részt. Hangsúlyozta, a kormány elkötelezett a program folytatásában, bővítésében.

Forrás:

MTI/AM Sajtóiroda

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó bejegyzések