Főoldal Hírek Gyógygombák

Gyógygombák az OMÉK-on

 

Fiatal gazdaként kezdtem el a gombatermesztést – mutatkozott be lapunknak Szondi Kristóf gombatermesztő -,  a vállalkozásom egyre stabilabb lett, ma már több termékemet is tudom kínálni a vásárlóimnak. Az OMÉK rendezvényre a további szakmai és üzleti előrelépés céljából jelentkeztem. A Kiállítás segített nekem abban, hogy a „szakma megismerjen”, no és hogy én is fejlesszem a tudásomat.

A gyógy hatású gombák számtalan pozitív egészségügyi hatással rendelkeznek. Képesek a szervezetünkben a méreganyagokat megkötni, feltölteni jótékony vitaminokkal, ásványi anyagokkal, az immunrendszer működését harmonizálni, a vércukorszintet szabályozni.

A keleti gyógyászok körében már évszázadok óta megbecsült gyógymódként használják őket.

Mivel számomra fontos az egészséges életmód, gombáimat vegyszermentesen termesztem. Az általam letermesztett gombákat nyersen és szárítva, porítva is kínálom.

Én hiszek a természetes hatóanyagok erejében, ezért is kezdtem a gyógygombák termesztésébe. Vállalkozásom laskagomba termesztésével kezdtem, majd az érdeklődésem a gyógyhatású gombák felé irányult. Megismerkedtem a süngombával, az ördögszekérgombával, a pecsétviaszgombával, a shiitake és a bokros gombával. Ezek termesztése jelenleg is folyamatos.

Nyíregyházán, a Nyíregyházi Kosárközösség tagjaként, a Nyíregyházi Állatparkban áprilistól-októberig a Viktória Ház előtt, Belvárosban pedig a Vasvári Pál utcai Natura Gyógynövény Boltban és a városi rendezvények alkalmával kínálom termékeimet.

Továbbá tájékozódhatnak tevékenységemről a www.nyirlaska.hu honlapon.

 

Szondi Kristóf gombatermesztő

Honlap: www.nyirlaska.hu Email: nyirlaska@gmail.com

Telefon: 20/9505155, 20/9754216.

Facebook: nyirlaska@laskagomba
0 hozzászólás
0

Kapcsolódó bejegyzések