„Termelői piac a XXI. században – Fókuszban a védjegyek” címmel szakmai rendezvényt és
piacbemutatót szervez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Budapesti Corvinus
Egyetem, együttműködésben a Kislépték Egyesülettel. A december 3-i, az egyetemen
tartandó eseményen a nemzeti és az uniós élelmiszer-minőségrendszerek, valamint a
magyar származásra utaló védjegyek és védjegyrendszerek lesznek a középpontban.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiemelt céljának tekinti a kistermelők támogatását, piacra
jutásának elősegítését és tájékoztatását. A kamara számos termelői piac, így a Corvinus piac
fenntartásában is közreműködik, azzal a céllal, hogy támogassa és népszerűsítse a hazai
termékeket és a fogyasztók asztalára megbízható, kiváló minőségű magyar áruk kerüljenek.
A rendezvény célja, hogy rámutasson a hazai, illetve az európai uniós élelmiszer-
minőségrendszerek – földrajzi árujelzők, bio tanúsítások – és a magyar származásra utaló
védjegyek – Hungarikum, Hagyományok-Ízek-Régiók, Magyar Termék védjegyrendszer –
ismertségére a fogyasztók körében. Részletezi továbbá azon vásárlók jellemzőit, akik
védjeggyel rendelkező termékeket vásárolnak, valamint bemutatja azon lehetőségeket és
módszereket, amelyek rendelkezésre állnak a helyi termékek megkülönböztetésére a
fogyasztói bizalom eléréséhez.
Az előadások hasznos információkkal szolgálnak mind a helyi termékeket előállítók,
felhasználók és forgalmazók, mind a döntéshozók részére.
A rendezvény pontos helyszíne a Budapesti Corvinus Egyetem (Fővám tér 8.) főépületének
III-as előadója. Részletes program IDE KATTINTVA érhető el.
A rendezvényen ideje alatt termelőipiac-bemutató is várja az érdeklődőket. Bemutatkoznak
a termelők, a védjegyjogosultak, megismerhető termék-előállításuk és értékesítésük sikere,
és megkóstolhatóak az általuk előállított alaptermék és élelmiszerek. A rendezvény ingyen
látogatható, de a részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztráció: https://miniapp.nak.hu/nak-
regisztracio/termeloi-piac-a-xxi-szazadban-fokuszban-a-vedjegyek/