Főoldal Galéria Búza vagy repce? – Gyulatanya: Repce, Kalászos bemutató 2022.

Búza vagy repce? – Gyulatanya: Repce, Kalászos bemutató 2022.

by Agrármédia

Országos Kalászos és Őszi Káposztarepce Tanácskozás,

Fajta-, Növényvédelmi és Technológiai Bemutató Gyulatanyán

A pandémiás helyzet miatt legutóbb három éve, 2019-ben rendeztek repce- és kalászos bemutatót a NÉBIH Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán. Idén újra sor kerülhetett erre 2022. június 14.-én. Az esemény szerepelt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ajánlott rendezvényeinek listáján is, és a szaktanácsadói részvétel pedig 4 kredit pontot is ért.

A program első részében neves szakemberek tartottak szakmai előadásokat. A bemutató résztvevői többek között információkat kaphatnak a 2022. évi agrárpiaci kilátásokról, az agrártámogatások aktualitásairól, a sikeres pályázat-készítésről, a megye mezőgazdaságának helyzetéről, a repce és a kalászos termesztésben eredményesen használható tápanyagutánpótlási, valamint növényvédelmi technológiákról.

A program második részében a fajtakísérletek eredményei egy szántóföldi bemutató keretében voltak megtekinthetők. Ebben az évben mintegy 15 repce, valamint 40 őszi búza fajta lett bemutatva. Az érdeklődők meggyőződhettek arról, hogyan teljesítettek a kísérletbe állított fajták ebben a termőtájban a gyakorlatban.

A rendezvény fővédnöke Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke volt, aki személyesen tájékoztatta a gazdákat  a helyszínen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nádasi Zoltán

 

 

 

 

 

 

 

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó bejegyzések