Főoldal Állattenyésztés A húsgalambot 2022-ben is támogatják

A húsgalambot 2022-ben is támogatják

by Agrármédia

Az Agrárminisztérium 2022-ben is támogatást nyújt a húsgalambok beszerzéséhez

A húsgalamb termékpálya fejlesztése és az egységes árualap megerősítése érdekében a tenyésztők 2022-ben is igényelhetnek támogatást hústermelésre szánt vagy annak előállítását célzó tenyésztési program keretében nevelt galamb vásárlására – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

A tárcavezető a részleteket ismertetve elmondta, hogy a gazdálkodók a 2022. január 15. és március 31. közötti időszakban beszerzett galambokra 2022-ben a korábbiakkal megegyező feltételekkel igényelhetnek támogatást, amelyre 50 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre. Hozzátette: a támogatási kérelmeket április 1-8. közötti időszakban lehet majd a Magyar Államkincstár elektronikus felületén keresztül benyújtani .

Nagy István szerint az eddig nyújtott támogatások eredményeként nőtt a rendszeres értékesítéshez szükséges árualap, és több fővárosi áruházban és étteremben már kapható húsgalamb, illetve galambból készült étel is. Emellett idén októberben a 80. OMÉK-on a vásárlók is a kezükbe vehették az első vákuumcsomagolt húsgalamb-combot és a friss előhűtött zsigerelt húsgalambot.

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó bejegyzések