Főoldal HírekEgyéb Új igazgató Iregszemcsén

 

 

Új igazgató az Iregszemcsei Kutatóintézet élén

 

2020. március 13-tól Dr. Polgár Zsolt tölti be a Kaposvári Egyetem Iregszemcsei Takarmánytermesztési Kutatóintézetének megbízott igazgatói tisztét.

Az intézetben alapvetően szója, napraforgó és csicseriborsó nemesítéssel, fajtafenntartással és vetőmagszaporítással foglalkoznak, valamint az összes olyan, a tématerülethez kapcsolódó kutatással, amihez a feltételeik adottak.

Van több agrotechnikai kísérletük, pl. oltóanyagok kipróbálására, növényvédőszerek hatásvizsgálatára, fajták összehasonlítására, beltartalmi és minőségi vizsgálatokra is.

Új pozíciójában legfőbb célkitűzése a küszöbön álló agrár-felsőoktatási átszervezésekhez kapcsolódóan a Kutatóintézet szakmai színvonalának megőrzése, továbbfejlesztése, szakembergárdájának megőrzése. Ezen belül kiemelt hangsúllyal szerepel majd az intézet kiváló szója és csicseriborsó fajtáinak, napraforgó hibridjeinek népszerűsítése, vetőmag-szaporításuk menedzselése.

 

Néhány gondolat Dr. Polgár Zsolt korábbi szakmai tevékenységéről:

A Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központjának igazgató tisztségét 2002-től 2018 júliusáig töltötte be. 2009-ben kitüntették a „Pannon Egyetemért” érdemérem nagy ezüst fokozatával, 2011-ben szakmai munkásságát „Fleischmann Rudolf díjjal”, majd 2017-ben „Újhelyi Imre díjjal” ismerték el.

Tagja az európai és az amerikai burgonyakutatók szövetségének, valamint vezetőségi tagja a Magyar Növénynemesítők Egyesületének is.

Hobbija a kertészkedés, borászkodás, a Vinum Vulcanum Badacsonyi Borlovagrend tagjaként fontosnak tartja a badacsonyi borok népszerűsítését.

 

Szerkesztőségünk nevében gratulálunk új beosztásához, további munkájához pedig jó egészséget és sok sikert kívánunk!

Nádasi Zoltán

 

 

 

0 hozzászólás
1

Kapcsolódó bejegyzések