Főoldal HírekÁllattenyésztés MEGVÁLASZTOTTÁK A NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI TISZTSÉGVISELŐIT

MEGVÁLASZTOTTÁK A NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI TISZTSÉGVISELŐIT

by Agrármédia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei küldöttgyűlése 2017. november 24-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Rácz Imrét.

A 2017. november 3-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a 90 fős megyei küldöttgyűlést. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei küldöttgyűlés 2017. november 24-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az Etikai Bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

A NAK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökének Rácz Imrét választották, az ő munkáját 7 alelnök: Bölcskei György mezőgazdaságért, Bakti János élelmiszeriparért, Bori Vilmos vidékfejlesztésért, Szőke Attila általános agrárgazdasági ügyekért, illetve Görömbei Vilmos, Dani Attila, ifj. Rácz Imre helyi földbizottsági ügyekért felelős alelnök segíti.

A megyei küldöttek maguk közül Bakti János, Bényei Illés Mihály, Bori Vilmos, Bölcskei György, Dobos Ferenc, Bátortrade Kft. képviseletében Dr. Petis Mihály Péter, Görömbei Vilmos, Guti Rudolf, Kovács Csaba, Mazák István, Vetőmag és Szárító Kft. képviseletében Pásztor András, Szőke Attila, ifj. Rácz Imre, Tamás Péter és Varga Sándor választották országos küldöttnek.

A megyei Etikai Bizottság tagja lett Guti Rudolf, Tóth Sándor, Varga Zoltán és Volenszki Gergely József.

A NAK országos küldöttgyűlése 2017. májusában határozott arról, hogy a hatékonyabb működés érdekében a tisztújítás alkalmával átalakul a kamarai szakmai osztályok rendszere. Országosan és megyei szinten az összevonások és racionalizálások révén az eddigi 15 helyett 9 osztály megalakítására van lehetőség, ebből a megyében 9 db osztály jön létre. A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt a Vetőmag és Szárító Kft. képviseletében Pásztor András, a Kertészeti és beszállító ipari osztályt Dr. Takács Ferenc, az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt Bodnár Mihály, az Élelmiszer-feldolgozási osztályt a Szatmári Konzervgyár Kft. képviseletében Dr. Szórádi Sándor, az Élelmiszer-kereskedelmi osztályt a Nyírség Hasso Kft. képviseletében Krámer Zoltán, a Kistermelői és helyi kezdeményezések osztályt Görömbei Vilmos, az Erdő-, vad-, és halgazdálkodási osztályt a Nyírerdő Nyírségi Erdészet ZRT. képviseletében Szalacsi Árpád, az Együttműködés, fiatal gazda és innovációs osztályt az Agrárunió Szövetkezet képviseletében Hornyák György, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt Páll Péter vezeti a megyében. A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása 5 évre szól.

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz. Erre 2017. december 20-án kerül sor Budapesten, a Parlament Felsőházi termében.

0 hozzászólás
1

Kapcsolódó bejegyzések