Főoldal Kiemelt A BIO-FER TERMÉKCSALÁD

A BIO-FER TERMÉKCSALÁD

by Agrármédia

A talaj egy természeti erőforrás. Az egyik legfontosabb alkotó része annak a szerves anyaga. Európában és hazánkban is az elmúlt évtizedekben drasztikus mértékben csökkent a talajok szerves anyag készlete.

Bár a szerver trágyákkal történő tápanyagpótlásnak évezredes hagyománya van, azonban számos országban – így hazánkban is – a meglévő állatállomány trágya termelése nem fedezi a növénytermelés szükségleteit. Ilyen körülmények között kiemelkedő fontosságú lehet a rendelkezésre álló szerves trágya készletek hatékony felhasználása.

A Baromfi – Coop Kft. Európában is egyedül álló technológiát fejlesztett ki a jó minőségű csirke trágya feldolgozására.

Az eljárás szabályozott, ellenőrzött fermentációval kezdődik. Majd az így kapott érlelt, feltáródott csirketrágyát szárítás és sterilizálás után, mint alapanyagot használjuk fel a különböző beltartalmú és ,,felhasználó barát” termékek gyártására.

A baromfi trágya, mint alapanyag a legfontosabb makro elemeken kívül (N, P, K) számtalan mezo-és nyomelemet tartalmaz, amelynek pótlása létfontosságú, de egyben költséges folyamat a hagyományos műtrágya tápanyag pótlás mellett.

ÖSSZESSÉGÉBEN

A talajba kerülő fermentált szerves anyag egy igazi talajkondícionáló szer.

Bio minősítésű termékeink 100%-ban használhatóak a biotermesztés rendszerében.

A felelős gazdálkodás egyik fontos feladata a talajegészség helyreállítása, megőrzése.

Valamennyi termékünk eredményesen használható a ,,fáradt” talajok újraélesztésében,

rendszeres használatával a talajok termőképessége már rövid távon is javul.

FELHASZNÁLÁS

A BIO-FER fermentált baromfitrágya termékcsalád rendelkezik a NÉBIH forgalomba hozatali és felhasználási engedélyével. A termékcsaládnak jelenleg 7 tagja van, amelyek összetétele termékenként változó. Három termék biogazdálkodásban is alkalmazható. A termékek felhasználhatóak szántóföldi kultúrákban, a szabadföldi-, a hajtatott zöldségtermesztésben, a dísznövénytermesztésben, a szőlő ültetvényekben, a gyümölcs ültetvényekben, a faiskolákban, a szamóca ültetvényekben és a gyepgazdálkodásban.

A termékek kijuttatása az év bármely időszakában lehetséges.

A talaj felszínre is kiszórhatjuk, mert a hatóanyagok így is bemosódnak a gyökérzónába és kifejtik a tápanyag pótló hatásukat a növényre.

Röpítőtárcsás műtrágyaszóróval, sorszóróval, a pellet fizikai paraméterei lehetővé teszik a vetéssel egymenetben való kijuttatást, és a sorközművelővel adagolás is megoldható.

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó bejegyzések