Főoldal HírekÁllattenyésztés Budapesten demonstrálnak a tejtermelők

Budapesten demonstrálnak a tejtermelők

by Agrármédia

Budapesten demonstrálnak ma a tejtermelők. Az alacsony nyerstej árak miatt mintegy ötven-hatvan ember és hat tehén vonult az utcára.

A gyülekezés 9 óra 30 perckor kezdődött a III. kerültben az Országos Kereskedelmi Szövetség székházánál, ahonnanNemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), majd a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) székházához vonulnak a tüntetők.

Mind a három állomáson átnyújtják petíciójukat az illetékeseknek, majd hazaszállítják a teheneket- mondta a főszervező a Hír24 kérdésére válaszolva.

A tüntetők a tejtermelők nehéz helyzetére szeretnék felhívni a figyelmet. A tej felvásárlási ára jelenleg 55-72 forint az önköltése azonban 95-105 forint között mozog. A demonstráció nem a kormány intézkedési ellen, hanem az olcsó import tej, az áfa csalók valamint az élelmiszerhamisítók elleni határozottabb fellépésért szervezték –írja az Agrárszektor.

A kormány és a tejtermelők között folyamatos a párbeszéd. Mint ahogy azt már korábban megírtuk, a gazdák helyzetének javítása érdekében a Kormány az elérhető uniós válságtámogatás mellé hazai forrásból száz százalékos támogatás-kiegészítést nyújtott. Mélykuti Tibor, a tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke köszönetet mondott a válságtámogatás és a száz százalékos nemzeti kiegészítés gyors kifizetéséért. Elmondta ugyanakkor, hogy a tejpiaci válság fő okai – a kereslet csökkenése, az orosz embargó, és a kínálat növekedése – továbbra is fennállnak.

Bidló Kata

A képeket köszönjük Sugár Juditnak és Szigeti Mónikának!

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó bejegyzések

Leave a Comment