Főoldal HírekÁllattenyésztés Tenyész- és versenylovakat szállít Magyarország Kínába

Tenyész- és versenylovakat szállít Magyarország Kínába

by Agrármédia

Egyhónapos, eseménytelenül, rendben lezajlott karanténozás után kilenc lovat (3 mént és 6 kancát)indítottak ma délután Kínába, új tulajdonosaikhoz. A lovakat Frankfurtban teszik repülőre. A 9 kiválasztott ló Kínában is szigorú karanténban tölt majd egy hónapot, mielőtt új gazdáikhoz kerülnek.

Az állatoknak a 30 napos karantén alatt a teljes személy- és állatforgalom tilalma mellett, elkülönített takarmányt és gondozószemélyzetet is biztosítottak.

A Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Üllő Dóra-majori telepén  tartott tenyész- és versenylovak  minden szükséges vizsgálaton átestek, azok eredményéről a kínai felet értesítették.

A magyar lovak iránti érdeklődés továbbra is jelentős Kínában, ezért az első sikeres szállítás után újabb vásárlási igény várható. A kínai hatóság a kedvező tapasztalatok után javasolta a protokoll enyhítését, amelynek lehetőségét a Földművelésügyi Minisztérium az első sikeres kiszállítást követően megvizsgál.

A kínai élőállat-export a hazai lóágazat kiemelkedő sikere, amely egyben a magas színvonalú magyar lótenyésztés és az állategészségügyi szolgálat elismerése is.

Forrás: FM, fotó: Somogyvári A.

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó bejegyzések